torsdag 10. september 2009

Er fotball bare fotball eller en religion?

Ved å se på de funksjonelle kan man sammenligne fotball med relgion, det er fordi i fotball finner man nærheten, samhold,tilhørighet, glede, trygghet og den gir en identitet. Og det samme gjør kristendommen. Men vist vi går inn og ser på det substansielle så er det veldig vanskelig og finne likheter. Og det er fordi fotball mangler forskjellige høytider og har ingen "gud" som de tilber.
Men hva er Premier League for engelskmenn? Hva er Champions League for folk? og spesielt finalen. Glory Glory Ole, og «20LEGEND» fikk Ole Gunnar ropt ut til seg når han spilte i Manchester United. Han ble sett som en gud. Så man kan faktisk på en måte kalle fotball en religion. Men min mening er at å se fotball som en religion er litt vanskelig, men det er ikke langt ifra. Se vi på dette blogg innlegget så ser vi også at det er tvil om det er en religion

1 kommentar:

Arne Reidar Hæåk sa...

Du har helt rett i at dersom vi tar utgangspunkt i en funksjonell definisjon av religion, så kan fotball ha religiøse trekk.

Du bør utdype det du skriver om substansiell definisjon. Trekk gjerne inn en konkret definisjon for eksempel fra læreboka. Avslutninga på innlegget ditt er litt uklart fordi du her ikke bruker de to typene av religionsdefinisjoner.