onsdag 6. januar 2010

Sult

Sult, tar sted i Kristiania. Det handler om en mann som leter etter en jobb, sånn at han kan få kjøpe seg mat og skaffe seg en plass og bo. I starten av filmen ser vi en mann som står med en bro og skriver på noen ark han har, disse arkene bærer han med seg i hele filmen. Han driver og skriver en artikkel som han kan levere til redaktøreren i avisen. Denne mannen virker som en klok og høffelig mann, men man ser underveis at sulten går sterkt inn på denne herren, han oppfører seg gal noen ganger. Han går stadig inn til pantelåner mannen, hvor han skal ha penger for ting som han eier. Vist han får penger så leverer han de bare til annen mann med dårlig råd. Han går også inn i en butikk for å handle et lys, der han ikke betaler med noen men får 5kr igjen og lyset. Det virker ikke helt som han vet hva han skal gjøre med pengene, men tilslutt går han og kjøper mat for dem. Han kjøper noe grøtlignene som han spiser som veldig fort. Plutselig så stopper han og går, før han har spist ferdig. Det virker som han er flau over at han spiser som at han ikker har fått mat på mange dager. Han vil på en måte ha sin stolthet, ennå. Vel og merke så har han ikke spist på flerne dager.

som sakt han har skrevet ferdig en artikkel som har levert til redaktøren. Han får beskjed av redaktøren at han liker artikkelen og vil gjerne publisere den, men han syntes at han skriver litt skarpt og mannen får beskjed om å skrive den litt om og mildere.
Vi møter og en kvinne som han blir sterkt forelsket i. De møter hverandre to kvelder på rad, og det virker som kvinnen også blir betatt av denne litt så mystiske mannen. Han hadde tidligere i filmen fulgt etter denne damen, men dette skjedde mitt på dagen. Nå senere snakket de med hverandre.
Men til slutt klarer ikke mannen mer og han får seg jobb på et skip og han reiser.

Ingen kommentarer: